22 Eylül 2016 Perşembe

Radiohead'den Paul Thomas Anderson İmzalı "Present Tense"

"A Moon Shaped Pool" kimilerine göre yılın en iyi albümü, kimilerine göre ise biraz "hype". Ama sanırım kimse iyi bir albüm olmadığını iddia edemez. Radiohead'in tekrar formuna döndüğü ve şahane bir albüm yaptığını düşünüyorum şahsen. İlk dinleyişte insanı yaralayan hoş bir melodiye sahip "Present Tense" ise albümün en güzel şarkılardan biri. "Burn The Witch" ve "Daydreaming" ile birlikte 3. single olarak gelmesine kaçınılmaz gözle bakıyordum. Nitekim bir önceki video gibi, Paul Thomas Anderson yönetmenliğinde bir live video geldi. Bu oldukça şaşırtıcı, neden mi?

Şarkının PT Anderson tarafından çekilmiş bir mini videosu zaten mevcuttu. (Vignetteler tüm şarkılar için hazırlandı zaten.) Thom Yorke ve Jonny Greenwood (ki kendisi PTA filmlerinin soundtracklerine el atmayı ihmal etmez) bu videoda, videoya da adını koymayı ihmal etmediklerim drum machine CR78 ile beraber çalıyorlar. (Oldukça komik ve zekice olmuş.) Klipte sabit açılar kullanılmış ve neredeyse PTA tarafından kameraya alındığını tahmin etmek mümkün değil. Bunun yanında, Radiohead live videolarını (Scotch Mist'i saymazsak) bu şekilde piyasaya sürmez. Ama söz konusu "Present Tense" olunca sanırım şarkının live halinin çok daha etkileyici olduğunun farkındalar. Zira Thom ve Jonny, neredeyse albümdekinden daha iyi bir performans ortaya çıkarıyorlar. Thom'un vokalindeki incelikler, şarkıyı söylerken yüzünün aldığı ifade bile çok çok etkileyici oluyor. 

Klibin sonunda Jonny, Thom'a gülümseyen, mütevazi bir bakış atıyor. Sanırım o bakış, aradan onca yıl geçtikten ve bu iki insan artık yaşlandıktan sonra bile Radiohead'in birbiri ile bu kadar uyumlu bir grup olmaya devam edebildiğinin özeti gibi.

Videoyu izlemek ve kendinizden geçmek için buyrun:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder