23 Eylül 2016 Cuma

Hearthstone Güncesi #5: Hangi Neutral Legendary'yi Yapmalıyım?

Hep belirttiğim gibi, çok profesyönel bir oyuncu değilim. Ama oyunda yeterince zaman geçirdim ve oynamadığım zamanlarda da maç izler gibi internette usta oyuncuları takip ediyorum. Son yazımda deck oluştururken dikkat edilecek genel birkaç unsurdan bahsetmiştim. Bu yazıda ise temel mevzulara devam ediyorum.

Oyuna yeni başlayan oyuncuların genelde elinde C'thun dışında bir legendary olmuyor. Çok fazla pack açmadıkça da bunlara rastlamak zor. Özellikle en iyilerden bazılarını ancak solo adventure'lara altın harcarsanız ulaşabiliyorsunuz. Ama elbette bir gün 1600 dust'a ulaşıyorsunuz ve aklınızda o soru var: hangi legendary'yi craft etmeliyim? Açıkçası benim için oldukça net bir cevabı vardı bu sorunun ama yine de oldukça ince eleyip sık dokumuştum. Benim zamanımda her deck'in temel taşı olan Dr. Boom ilk yaptığım legendary olmuştu. Meta o günlerden beri oldukça değişti. Şu anki metada hangi legendary daha çok işe yarar biraz bundan bahsedelim.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, özel olarak ilerlemek istediğiniz bir karakter varsa o class'a ait legendary'lere göz atmak gerekir. Ben bu yazıda neutral legendary kartları ele almayı düşünüyorum. Elbette çok çok iyi class legendary'ler var ama o başka bir yazının konusu olacak. Özellikle belli bir classa yönelmeyi düşünmüyorsanız zaten ilk dustlarınızı class legendarylerine harcamanızı tavsiye etmem. Her deck'te kendine yer bulabilecek kartlar uzun vadede daha çok işinize yarayacaktır.

Başka bir tavsiyem de gaza gelip, elinizde fazla olmayan kartları kullanmam diye düşünüp kırmamanız. Çünkü en işe yaramaz görünen kartı bile bir gün arayabilirsiniz. Bizzat başıma geldi. Kart kırmak yerine pack açmanızı ya da arena'ya girerek dust biriktirmenizi tavsiye edebilirim. İlla legendary lazım diyorsanız, size tavsiyem Blackrock Mountain'ın ilk wing'ini 700 altına açıp Emperor Thaurissan'ı almanız. Oyunda dust harcamadan elde edebileceğiniz en iyi legendary kart kendisi.

Şimdi gelelim 3 temel karta...

1-Sylvanas Windrunner



Sylvanas'ı ilk sıraya alırken hiç şüphe duymadım. Eğer 1 kart yapacaksanız, bu Sylvanas olmalı. Sylvanas oyuna girdiği an oyunun tüm akışını değiştiren bir kart. Çünkü rakibinizi zorlu bir seçimde bırakıyor. Ya elindeki tüm kartları kırarak Sylvanas'ı ortadan kaldırmalı, ya onu yok sayarak size saldırma veya yeri temizleme şansı vermeli. Daha zekicesi ise yeri ufak minionlarla doldurup onlardan birini kapmanızı ummak, ama bu fazlası ile işi şansa bırakmak oluyor. Sylvanas'ın Moat Loarker ya da N'zoth ile mükemmel bir ikili olduğunu, hatta Barnes ile 1/1 olarak yaratıldığında bile şahane işe yaradığını da belirtmek lazım. Bunu almayacağınız çok az deck var, onlardan biri de Zoolock ile Facehunter olsa gerek. Bunun dışında nereye koyarsanız koyun sırıtmayacak.

2-Alexstrasza

Karttaki görüntüsüne bakmayın, kendisi oldukça hoş bir hatundur. Aynı zamanda ejderhaların en güçlüsü olarak bilinir. Chromaggus, Neferian ya da Ysera'yı da küçümseyecek değilim ama hiçbiri bu kart kadar değişken bir kullanıma sahip değil. Kullanmak için oyunun uzaması gerekiyor, bu nedenle yine agro decklere konacak bir kart değil. (Agro decklere zaten legendary koymaya gerek yok.) Alexstrasza oyunun sonunda ortaya 8/8'lik bir cisim olarak düşüyor, üstelik karşıdakinin canını kaç olursa olsun 15'e çekerek. Bir Mage için, elinde 2 Fireball olması durumunda oyunu kazandığı anlamına geliyor. Daha ilginç bir kullanımı da kendi canınızı 15'e çıkarması. Bunu da agro decklere karşı savunma amaçlı kullanabilirsiniz. Çünkü yerde 8/8'lik bir minion dururken hala size saldırması karşı taraf için oldukça zor olacaktır.

3-Ragnaros The Firelord



Bu kartın tarihi çok eski, ilk oyun çıktığı dönemlerde en popüler kartlardan biriydi. Sonra Dr. Boom gibi bir klasik ile pabucu dama atılmıştı. Şimdi Standart setin gelmesi ile herkesin elinde görür olduk. Tekrar popülerliğini geri kazandı diyebiliriz. Haksız da değil kullananlar, çünkü Ragnaros başka hiçbir kartta olmayan bir güce sahip. Kime vuracağını kontrol etmek pek mümkün olmasa da, oyuna girdiği anda, Sylvanas gibi bütün dengeleri değiştiriyor. Diyelim yerde bir minion var ve Ragnaros attınız, %50 şans ile zaten minion ölecek ve Ragnaros hiçbir güç kaybı yaşamamış olacak. Eğer rakibinize vurursa, 8 hasar almış olacak ve hala onu yok etmenin bir yolunu bulması gerek. (Big Game Hunter eskisi kadar popüler değil.) Dahası silence edilmesinin de bir faydası yok, bu sefer de kendisi saldırabilir hale geliyor. Sanırım en büyük zayıflığı yine Sylvanas, çünkü onu öldürürse karşı tarafın eline geçebilir. Bu da oyunu kaybettiğiniz anlamına gelebilir. :)

Bu 3 kart şu aralar en çok işinize yarayacaklar. En azından başlangıç olarak bu üçünün elinizde bulunması gerekiyor. Bunlara harcadığınız dust'a asla üzülmezsiniz ama bir Harrison Jones gibi teknik bir kartı yaptığınız için pişman olabilirsiniz. Ama size tavsiyem gerçekten pack açarak dust edinmeden önce, biriktirdiğiniz altınlarla adventure wingleri açmanız olacak. Çünkü en güzel legendary'lerin bir kısmı orada gizli.

Zamanla class legendaryler ve solo adventure'da gizli kalan cevherleri incelemeye devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder