18 Temmuz 2016 Pazartesi

Vespa

Evde beliren eşek arılarından bahsetmiştim. Dün gece evi ilaçlattıktan sonra geceyi bir arkadaşta geçirdim. Bugün iş çıkışı eve gelene kadar nasıl bir manzara ile karşılaşacağımı bilemiyordum. Eve geldiğimde derin bir havasızlık, kötü bir ilaç kokusu ve evin değişik yerlerinde gördüğüm ters dönmüş hamamböcekleri dışında çok da bir şey yok gibiydi. Tabi mutfağa girmeye korkuyordum.

Kapıyı araladığımda yerde bulduğum birkaç tane Vespa Orientelis (artık bir insektolog kadar bilgi sahibiyim haklarında.) dışında bir şey yoktu. Aspiratörün bacasını yerinden çıkarmıştı ilaçlamacı. Ve tam borunun dibinde kovan duruyordu. İçinde hareket eden birkaç küçük larva dışında hiçbir erişkin hayatta kalamamıştı. Boruyu kaldırınca bütün kovan ortaya çıktı. Bir kısmı ölmüş, bir kısmı hala yaşamaya çalışan yavru vespalar.

Vespina Orientalis yuvası - tam olarak evimden çıktı
Sonrasında ne olduğunu anlatmayacağım ama öncesinden bahsetmek istiyorum. Günlerdir beni mutlu eden tek şey işten çıkıp eve geliyor olmaktı. Belki biraz dinlenecektim. Belki bu korkunç günlerin etkisi biraz üstümden geçmiş olacaktı. Belki bu bloga başlarken ilham kaynağım olan Grim Fandango'ya devam edecektim. Ama hayır, bir çay alıp son bir sigara içerken telefonuma gelen "YILLIK İZİNLER İPTAL EDİLDİ" mesajları ile aklımı kaçırma noktasına geldim. Dikkat edin, eve gelip larvalarla mücadeleye girmeden önce. 2 gün sonra vize başvurum vardı, artık her şeyi halletmiştim. Ama hayır, bütün kamu personeli zincirlenmişti. Çünkü birileri yurtdışına kaçmaya çalışıyordu ve en mantıklısı ülkeyi kapatıp anahtarı yutmaktı.

 Sanırım hayal kırıklıklarının bir sınırı yok. Ki çok daha büyüklerini yaşadım. Artık hayattan mutluluk ve huzur değil de, daha az üzüntü ve acı bekliyorum. Beklentilerimi bu kadar düşürdüm.

4 yorum:

  1. Ve bugun izinler acildi. haftaya 18inde 9 gunluk avrupa planim var, ucak, tren biletleri hersey cok onceden hazir. vizeyi de 15 temmuzda almistim! ancak sure de azaldigi icin artik cok umitsizdim. tam blogunu acmisken 1 saat kadar once bir arkadasim mujdeyi verdi. umarim yurtdisi cikis yasagiyla ilgili bir sorun yoktur. birseylerin artik yavastan da olsa yoluna girmesi gerek..

    dipnot: boceklerle ilgilenen bilim adina entomolog denir (:

    YanıtlaSil
  2. entomolog konusu şu meşhur japon filmi "woman of the dunes"da bol bol geçiyordu, o an içimden insektolog geçti nedense. iznimi bugün aldım ama asıl gezim iptal oldu. eylül başı veya bayram için yenisini yapıyorum. bu sefer 20 günlüğüne çalışmayacağım sanırım. çok mutluyum o açıdan. nereye giderim bilmiyorum, yurtdışı yasağı henüz kalkmadı ama vizem var 6 ay şu an.

    YanıtlaSil
  3. 6 ay vizen olmasi iyiymis. benimki 10 eylulde bitiyor ve kurum bana yurtdisi izin yazisini dun verdi, bugunse geri aldi tedbir amacli kimseye izin vermeyecegiz diye ): bu haberle artik derin bir moralsizlik coktu, izne cikmasam bile farketmez o 2 hafta istedigim yerde olamadiktan sonra..

    YanıtlaSil
  4. Of gercekten cok üzüldüm. :( Umitlendirip sonra geri cekmisler. Yine de izin alıp uzaklas oradan. Insanin bunyesi işten uzaklasmaya ihtiyaç duyuyor.

    YanıtlaSil